Shopping u Splitu – Hotel Split

Shopping u Splitu

Shopping u Splitu

Shopping u Splitu

Feature Image

Nezaobilazna aktivnost svakog posjeta novom gradu je i shopping. Osobito za pripadnice ljepšeg spola. Stoga vam donosimo nekoliko glavnih lokacija za tu najdražu aktivnost.

Centar grada

Iako je shopping najčešće rezerviran za velike shopping centre, kupovina i posjeta tržnici ili dućanima koji se nalaze u samom centru grada ima svoju posebnu čar.

Pazar
Dok šetate prekrasnim Splitom i upoznajete sve njegove čari, svakako morate posjetiti tržnicu ili takozvani Pazar. Smješten uz sami istočni zid Dioklecijanove palače, i oko crkve Svetog Dominika, Pazar je jedno od centralnih mjesta života u Splitu, ali sve više i popularno odredište među turistima željnim uranjanja u lokalni duh. Tu ćete doživjeti šarolikost boja i mirisa domaćih plodova zemlje i mora, a pronaći možda i pokoji suvenir kao podsjetnik na sve te okuse i mirise.

Marmontova ulica
Najpoznatija gradska ulica, a ujedno i glavna za shopping je Marmontova ulica. U njoj ćete uz dućane poznatih brandova kao što su Zara, Bershka, Massimo Dutty, Benetton ili O’Neill, pronaći i veliki izbor prodavaonica hrvatskih modnih kreatora, brojne suvenirnice, galerije, ali i slastičarne i kafiće u kojima si možete priuštiti slatki odmor.

Trgovački centri

Split ima i nekoliko trgovačkih centara s velikim brojem raznovrsnih trgovina za svačiji ukus.

City Center One veliki je trgovački centar koji se smjestio na izlazu iz grada na prometnoj obilaznici. Smješten je u novom dijelu Vukovarske ulice, na broju 207, a do njega je vrlo jednostavno doći i javnim gradskim prijevozom. Na 57.000 četvornih metara prostire se više od 160 poslovnih prostora trgovačkog, ugostiteljskog i uslužnog sadržaja, koji su raspoređeni na tri etaže. U sklopu centra nalazi se i Cineplexx kino.

Adresa: Vukovarska ulica 207, 21 000 Split
Telefon: +385 (0)21 510 130 / 131
Radno vrijeme: 09 h – 22h
www.citycenterone.hr

Trgovački centar Joker smjestio se u sjevernom dijelu grada Splita, u ulici Put Brodarice 6. Na 4 kata raspoređeno je stotinjak poslovnica brojnih hrvatskih i svjetskih brendova te raznih ugostiteljskih sadržaja, kao i supermarket. Na 1. katu centra nalazi se i Cinestar kino.

Adresa: Put Brodarice 6
Tel: +385 (0)21 396 909
Radno vrijeme: 09 h – 21h
www.joker.hr

Trgovački centar Mall of Split smješten je na križanju triju glavnih gradskih prometnica, što mu pruža jednostavan pristup osobnim prijevoznim sredstvima, sredstvima javnog prijevoza, ali i pješice iz Splita. Na tri etaže te gotovo 61.500 četvornih metara nalazi se oko 200 poslovnica trgovačkih brendova i svjetskih modnih marki te ugostiteljskih sadržaja.

Adresa: Josipa Jovića 93
Telefon: +385 21 444 397
Radno vrijeme: 09 h – 22h
www.mallofsplit.hr