Regija – Hotel Split

Regija

Regija

Salona (Solin)
Salona, nekad glavni grad rimske provincije Dalmacije i najveći arheološki park u Hrvatskoj, nalazi se u srcu Solina. Impozantne zidine s kulama i vratima, forum s hramovima, amfiteatar i groblja sa salonitanskim mučenicima čine Solin kolijevkom antičke i starohrvatske povijesti. U njemu se nalazi i najstarije marijansko svetište u Hrvatskoj koje je utemeljila kraljica Jelena prije više od tisuću godina. Bogata kulturna i prirodna baština, privući će svakoga na šetnju kroz povijest.

Mosor
Planina Mosor je dio Dinarskih Alpi, proteže se od Splita do Omiša, a njen najviši vrh je Veliki Kabal (1.139 m). Mosorom dominira kameniti hrbat s kojeg se u smjeru sjevera i juga spuštaju krševite padine vrlo razvijenog kraškog reljefa. Za stanovnike Splita dnevni izlet na Mosor je tradicija duga više od 100 godina. Planinarski izlet na Mosor , pružit će vam zdravu aktivnost i prekrasan pogled na srednju Dalmaciju.

Klis
Brdo Klis veza je između planine Mosor na istoku i Kozjaka na zapadu, a kroz povijest je bio meta mnogim narodima, koji su ga smatrali vratima Dalmacije, otvorenim putem prema staroj Saloni i Splitu. Poznata Kliška tvrđava simbol je mjesta, ali i otpora ujedinjenih Dalmatinaca u borbi protiv Turaka. Posjetite Klis kako biste doživjeli spektakularan pogled na Split i Jadran.

Omiš
Omiš je slikoviti grad istinskog mediteranskog ugođaja na ušću rijeke Cetine. To je grad Festivala dalmatinskih klapa, grad kojim su vladali omiški gusari više od 2 stoljeća, grad kojeg ljube more, rijeka i planine. Poslije burne i zanimljive povijesti od antičkih vremena te srednjovjekovne neosvojive tvrđave omiških gusara, postao je turističko središte rivijere iznimne ljepote. U njemu možete doživjeti gusarsku noćnu plovidbu, penjati po stijenama koje se nadvijaju nad gradom ili jednostavno uživati na jednoj od njegovih prekrasnih plaža.

Trogir
Trogir je grad koji se smjestio na obali kaštelanskog zaljeva na otoku između Čiova i kopna. Ovo je grad-muzej u pravom smislu te riječi, bogat kulturno povijesnim spomenicima, izvornom arhitekturom i lijepim ulicama zbog čega je nazvan „Malom Venecijom“. Brojne građevine iz romanike, gotike i renesanse priskrbile su mu titulu najočuvanijeg romaničkogotičkog grada u centralnoj Europi, zbog čega ga je UNESCO uvrstio na listu svjetske baštine. Upoznajte njegovu ljepotu šetnjom kroz grad, sa broda ili kajaka na moru.

Osim navedenih mjesta, u blizini hotela Split nalaze se i brojna druga mjesta koja vas svojim znamenitostima pozivaju da ih posjetite i upoznate. Primjerice u Sinju možete gledati čuvenu Alku, jahati konje, doživjeti hodočasnike na blagdan Velike Gospe i posjetiti Crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske. Vrlika je dom poznate opere Ero s onoga svijeta, mjesto gdje možete vidjeti izvor rijeke Cetine, moćnu Dinaru te upoznati pravu Dalmatinsku zagoru uživajući u poznatim domaćim uštipcima. Imotski se ponosi svojim dubokim krškim Modrim i Crvenim jezerom te poljima plodnih vinograda čije vino morate kušati. Iz sobe u hotelu Split pogled puca na otoke Šoltu i Brač koje također morate posjetiti u jednom od izleta koje ćemo rado organizirati za vas.

UDALJENOSTI

Salona: 9 km
Klis: 14 km
Omiš: 20 km
Trogir: 29 km
Sinj: 36 km
Vrlika: 71 km
Imotski: 72 km

Rezervirajte smještaj najpovoljnije!

Odaberite datume i provjerite dostupnost
  • Rezerviraj 

Galerija