Split – Hotel Split

Split

Split

Split je, sa skoro 200 tisuća stanovnika, drugi grad po veličini u Republici Hrvatskoj i najveći hrvatski grad na istočnoj obali Jadranskog mora, smješten u srednjoj Dalmaciji, na Splitskom (Marjanskom) poluotoku. Premda s tri strane okružen morem, Split je obilježen i okolnim planinama: Mosorom na sjeveroistoku, Kozjakom na sjeverozapadu te brdom Marjan – jednom od najvažnijih gradskih simbola, na zapadnom dijelu poluotoka, u blizini stare gradske jezgre. Okružen je prekrasnim otocima Brač, Hvar, Šolta i Čiovo, a i najveća je trajektna luka.

Ovo važno hrvatsko, mediteransko kulturno središte, svojim kamenim zidinama priča 17 stoljeća staru priču. Prvim stanovnikom i osnivačem Splita smatra se car Dioklecijan koji je na poluotoku, u blizini velikog grada Salone, 293. godine poslije Krista počeo graditi raskošnu carsku palaču od oko 30 tisuća m2, u koju se nakon desetogodišnje gradnje povukao kad je napustio rimski carski tron. U 1.700 godina svoje povijesti, Palača je polako postajala i postala grad koji danas mami bogatom tradicijom, veličanstvenom poviješću, ljepotom prirodne i kulturne baštine.

Dioklecijanova palača i cijela povijesna jezgra Splita na spisku su svjetske baštine UNESCO-a još od 1979. godine. Šetnjom kroz drevni grad moguće je putovati kroz vrijeme, promatrati vrhunske primjere antičke arhitekture poput Peristila, srednjovjekovne romaničke crkvice i gotičke palače, renesansne portale plemićkih kuća, barokne fasade, sve do moderne arhitekture izvanredno uklopljene u bogatu baštinu.

Grad je to u kojem je moguće uživati u vrhunskoj gastronomiji i vinima, posjetiti brojna kulturna događanja poput filmskih i kazališnih festivala, izložbi, vrhunskih muzeja i koncerata, grad koji nudi zabavu od brojnih klubova i barova preko uličnih događanja do festivala poput Ultra Europe kojeg svake godine posjeti i do 100 tisuća mladih iz stotinjak zemalja svijeta.

Hotel Split
Po uzoru na ovo povijesno, kulturno, zabavno i gastronomsko središte Dalmacije i sve njegove prirodne ljepote i Hotel Split dobiva svoje ime. Od centra grada Splita hotel je udaljen svega 9 km. U vrijeme uobičajenog prometa, automobilom je to udaljenost od 10 minuta do same Rive ili trajektne luke. Shuttle bus od Hotela do centra Splita vozi svakim danom od 10:00 do 19:00 h.
Za vas ćemo rado organizirati brojne zanimljive izlete kako biste upoznali sve čari ovog prekrasnog povijesnog grada.

Zračna luka Split također je nadohvat ruke – udaljena 24 km i povezana brzom cestom.

UDALJENOSTI
• Split centar: 9 km
• Trajektna Luka Split: 9 km
• Glavni Splitski Kolodvor: 9 km
• Zračna Luka Split: 24 km

Rezervirajte smještaj najpovoljnije!

Odaberite datume i provjerite dostupnost
  • Rezerviraj 

Galerija