Art Market @ Prokurative

Art Market @ Prokurative

Udruga Kultura Split (KuSt) od svog osnutka 2013. godine ostvarila je svoj naum i postavila na noge prvi umjetnički sajam u Splitu na Prokurativama, po uzoru na slične sajmove u drugim europskim gradovima.

Cilj je bio povezati eminentne umjetnike i kreativce našeg grada i okolice, kako bi se oni što bolje predstavili i na jednom mjestu ponudili svoje radove. Od samog početka, kada je sajam bio malo društvo entuzijasta od svega desetak umjetnika, narasli smo tijekom godine na sajam od petnaestak štandova i tridesetak kreativaca. Neki naših članovi također su i članovi strukovnih udruga HDLU, HULU i HZSU. Kako nam je cilj bio istaknuti istinsku kvalitetu likovnog i primijenjenog stvaralaštva u našem gradu, ni u jednom trenutku nismo željeli sniziti kriterije izvrsnosti, bez obzira na to što bi tako povećali prihode radi većeg broja članova.

Svaki potencijalni sudionik pokazuje svoje radove i koncept izlaganja, a peteročlana komisija odlučuje o tome hoće li biti prihvaćen i ostvariti pravo sudjelovanja. Ljepota izlaganja na ovakvom umjetničkom sajmu jest izravan susret s autorima. Svaki umjetnik prezentira vlastiti rad, što se bitno razlikuje od bilo kakve uobičajene trgovačke prakse. Pokazuje to i knjiga utisaka puna podrške povjesničara umjetnosti,gostiju i sugrađana.

Radno vrijeme: četvrtak – nedjelja 9:00 – 22:00h