Booking.com svrstao Split među top 3 grada u Hrvatskoj

Booking.com svrstao Split među top 3 grada u Hrvatskoj

Na konferenciji za medije održanoj u Zagrebu Booking.com, globalni lider u povezivanju putnika s najvećim izborom nevjerojatnih smještajnih objekata, podijelio je uzbudljiva saznanja o putovanjima u protekloj sezoni. Nakon uspješne ljetne sezone 2016. u Hrvatskoj, podaci Booking.com-a, koji u Hrvatskoj ima registriranih čak 48 tisuća smještajnih objekata što je 5 posto ukupnog portfelja Booking.com-a, otkrili su najpoželjnije gradove u Hrvatskoj. Tri grada u Hrvatskoj s najviše rezervacija međunarodnih putnika ovog ljeta bili su Split, Dubrovnik i Zagreb. Prosječan boravak gostiju u Hrvatskoj ovog ljeta bio je četiri noći, a najviše gostiju je bilo iz Italije, Njemačke i Austrije.

Split se trenutno nalazi na drugog poziciji top liste hrvatskih gradova na Booking.com-u i to odmah iza Zagreba, a čak ispred Dubrovnika! Opisan je kao zapanjujući grad koji ponosno stoji na istočnim obalama Jadranskog mora, a zbog svoje odlične klime naziva se i Cvijetom Mediterana. Krasi ga eklektična arhitektura, spektakularan pogled i ukusna jela. Preporuke koje su putnici na stranici ostavljali za Split najviše se odnose na stari grad (13.546 preporuka), povijest (9.342 preporuke), plaže (5.857 preporuka) i hranu (7.228 preporuka).

Želite li posjetiti ovu drevnu rimsku ispostavu, grad povijesti i kulture te rajskih plaža, a biti smješteni na mirnoj lokaciji upravo na jednoj od tih divnih plaža, idealno mjesto za vaš odmor je Hotel Split! Hotel Split najbolje je ocijenjen hotel u Podstrani na Booking.com-u, svega 9km udaljen od samog centra grada Splita. S uslugama vrijednim 4 zvjezdice, prekrasnim, moderno uređenim sobama s pogledom na more, luksuznim wellness uslugama Sea L’Aroma Spa & Wellnessa, vrhunskom gastronomskom ponudom L’Aroma restorana te a la carte ponudom aktivnosti i izleta na kojima gosti mogu upoznati sve čari grada Splita i njegove okolice, nije ni čudo da Hotel Split na servisu Booking.com nosi visoku 9.1 ocjenu gostiju.

Osim saznanja o putovanjima, Booking.com također je predstavio i pilot izdanje svog novog proizvoda Booking Experiences. Najnoviji odgovor tehnologije kako bi se otklonila svaka napetost za vrijeme samog iskustva i boravka na destinaciji, Booking Experiences će putnicima omogućiti da otkriju ono najbolje što destinacija nudi, a sve putem mobilnog uređaja.