Sajam ekoloških proizvoda

Sajam ekoloških proizvoda

Javna ustanova za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije RERA SD, u suradnji s Udrugom ekoloških proizvođača Dalmacije – Dalmacija EKO, u svibnju 2017. godine organizira tri paralelna događanja kojima je cilj potaknuti razvoj održive poljoprivrede i prehrambeno-prerađivačkog sektora u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Najveći sajam ekoloških proizvoda u Republici Hrvatskoj – EkoFjera održat će se 19. i 20. svibnja 2017. godine na prostoru Prokurativa u Splitu te u Dioklecijanovoj palači gdje će ugostitelji, Gastro Get i Ceh obrtnika i ugostitelja Grada Splita, organizirati niz aktivnosti kako bi se povezali s ekološkim proizvođačima koji će izlagati na EkoFjeri.

Prošle godine je EkoFjera održana prvi put, 17. i 18. lipnja 2016., sudjelovalo je više od 50 certificiranih ekoloških proizvođača iz svih dijelova Republike Hrvatske. Održane su i radionice za 500-tinjak djece iz osnovnih škola i vrtića Splitsko-dalmatinske županije. Sajmu su prisustvovali i strani i lokalni distributeri ekoloških proizvoda. Napravljen je i detaljan katalog EkoFjere s popisom svih izlagača.