Glazbena poslastica za ljubitelje zborske glazbe

Glazbena poslastica za ljubitelje zborske glazbe

Za sve ljubitelje dobre glazbe i zborskog pjevanja, 25. svibnja u katedrali sv. Duje održat će se koncert Bucknell University choir & Camerata

Pod dirigentskom palicom dr. Beth Willer, veliki promotori suvremene zborske glazbe odlučili su posjetiti Split na svojoj europskoj turneji. Koncert je organiziran u sklopu međunarodne suradnje Glazbene mladeži Split i Međunarodnog zborskog festivala Cro Patria.

Sveučilišni zbor Bucknell iz Bostona sastavljen je od pedesetak članova, kojeg čine studenti, profesori i osoblje cijelog kampusa, a vodi ga ravnateljica zborskih aktivnosti Beth Willer, koja je osobito aktivna kao dirigentica suvremenog repertoara, postavljajući i premijerno izvodeći više od 50 novih skladbi. Repertoar im je raznolik i uglavnom sastavljen od djela nastalih u posljednjih sedam stoljeća. Zbor njeguje dugu tradiciju odlazaka na turneje, kako u domovini tako i u inozemstvu.

Bucknell Camerata je sveučilišni komorni zbor, kojeg čini 16 do 24 člana, kojeg je 2015. godine također osnovala dr. Beth Willer. Zbor se specijalizirao za izvedbu ranog i suvremenog repertoara, uključujući barokne majstore uz orkestralnu pratnju, a nadopunjen je širokim reportoarom djela nastalih u prošlih sedam stoljeća.

Ulaz je slobodan i nadamo se da ćete uživati! Detaljnije o samom događanju, možete saznati ovdje.