Hotel Split postao partner Ekonomskog fakulteta u Splitu

Hotel Split postao partner Ekonomskog fakulteta u Splitu

U cilju unaprjeđenja praktičnih znanja i vještina studenata, kao i povećanja njihovih kompetencija, Ekonomski fakultet u Splitu od sljedeće akademske godine uvodi stručnu praksu koja će biti realizirana u suradnji s partnerskim institucijama. Na svečanoj promociji, održanoj na Ekonomskom fakultetu u Splitu 22. travnja 2016. godine, Hotel Split je službenim potpisivanjem Ugovora o provođenju stručne prakse za studente Ekonomskog fakulteta u Splitu postao partnerska institucija fakulteta. Svečanoj promociji prisustvovao je vlasnik hotela, Mladen Tomić, te se potpisivanjem Ugovora Hotel Split obvezao u sljedećoj akademskoj godini osigurati 4 mjesta za studente Ekonomskog fakulteta u Splitu, kako bi tijekom stručne prakse naučili više o turizmu, hotelijerstvu i ugostiteljstvu.

HotelSplit-partnerEFST
Na svečanoj promociji nazočnima je ciljeve i način provođenja prakse predstavio prof. dr. sc. Ivica Pervan. „Sukladno strategiji Fakulteta od iduće akademske godine 2016./17. odlučili smo uvesti stručnu praksu koja će trajati 22 radna dana, odnosno 176 radnih sati, a opisnom ocjenom će je ocijeniti mentor iz prihvatne institucije. Pored toga, izvještaj o stručnoj praksi ocijenit će i mentor s Ekonomskog fakulteta. Uvođenjem stručne prakse nastoji se obogatiti studijski program i to praktičnim vještinama, kroz koje bi studenti nadogradili usvojena teorijska znanja. Stručna praksa iz perspektive poslodavca može biti zanimljiva kao jedan od načina selekcije budućih kadrova.“, rekao je profesor Pervan istaknuvši kao je dosad sklopljeno 60 ugovora sa suradnim tvrtkama i ustanovama te je osigurano mjesto za 162 studenta.

HotelSplit-partnerEFST-2

Vlasnik Hotela Split, Mladen Tomić, istaknuo je kako je ponosan što je Hotel Split dio ovog vrijednog projekta namijenjenog mladima koji će zahvaljujući ovakvom partnerstvu dobiti priliku za stjecanje konkretnih i praktičnih znanja, vještina i, što je najvažnije, radnog iskustva. „Hotel Split je već surađivao na ovaj način s Ekonomskim fakultetom u Splitu i imamo jako dobra iskustva, a drago mi je da je ta suradnja sada dobila i službeni oblik u formi ugovora. Dosadašnja iskustva s mladim studentima su vrlo pozitivna jer osim što oni uče od nas o poslovanju, i mi učimo od njih. Bilo da razgovaramo o trendu, modi, izlascima, događanjima, stavovima, a posebno kada se radi o znanjima i vještinama iz digitalnog svijeta u digitalnoj revoluciji jer živimo u sred iste.“, rekao je Mladen Tomić.