Mediteranski festival knjige

Mediteranski festival knjige

Tijekom trajanja Festivala posjetitelje očekuje vrlo raznolik program koji će se održavati na čak 3 pozornice. Program je podijeljen na dnevni i večernji dio, a prati nekoliko programskih linija kao što su primjerice ‘Mediteranski brevijar’ ili ‘Dalmacija u mom fokusu’. Ulaz na Festival je slobodan.

Dječji program bit će realiziran u suradnji s lokalnom zajednicom pa će tako, između ostalog, biti izveden igrokaz Nikoline Jurišić “Kikica i Donko” u suradnji s učenicima Osnovne škole Lučac iz Splita, dok će ljubitelji stripa uživati u Gaturrovoj radionici crtanja stripa, koja će se organizirati svaki dan od 11:30 do 13 sati.

Slobodan Šnajder, Jurica Pavičić, Matko Sršen i Ivo Žanić samo su neka od imena autora koji će sudjelovati na Mediteranskom festivalu knjige, na kojem će se predstaviti i Andrej Nikolaidis (Mađarska rečenica) u sklopu međunarodnog programa Med i teran.

Osim zanimljivih panel diskusija, susreta s autorima i promocija novih naslova, posjetitelji će imati priliku i nabaviti knjige po promotivnim cijenama. Izbora neće manjkati s obzirom da će na Festivalu sudjelovati više od 60 nakladnika iz Hrvatske te će biti predstavljeno preko 10.000 novih naslova.

Mediteranski festival knjige organizira Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Splita te uz potporu brojnih partnera.

Više informacija o Mediteranskom festivalu knjige, potražite ovdje.