Ministar turizma Anton Kliman posjetio hotel Split

Ministar turizma Anton Kliman posjetio hotel Split

Ministar turizma u tehničkoj Vladi, Anton Kliman, boravio je 03. kolovoza u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je, između ostalog, posjetio i hotel Split u kojem je održano potpisivanje ugovora iz programa Konkurentnost turističkog gospodarstva. Ministarstvo turizma je dodijelilo ukupno 4.605.766 kuna za 101 projekt s područja Splitsko-dalmatinske županije.

HotelSplit-MinistarKliman-1

Programom Konkurentnost turističkog gospodarstva financiraju se ulaganja u povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, internacionalizaciju poslovanja, održivi razvoj, diversifikaciju ponude, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti u cilju produljenja sezone, očuvanja radnih mjesta, novog zapošljavanja, rasta i razvoja turističkog gospodarstva.

Jedan od projekata koje Ministarstvo podržava je i poboljšanje usluge i proširenje usluga hotela Split, a projekt hotela Split se sastoji od proširenja ponude u Terrace sobama – novi namještaj na terasama i masažna kada s baldahinom, otvorenje štekata i ugostiteljske ponude na plaži te instalacije punionice za električne automobile na parkingu hotela Split, koja će uskoro biti puštena u pogon.

HotelSplit-MinistarKliman-3

Potpisivanje ugovora održano je u kongresnoj dvorani hotela Split, gdje je prisutnima dobrodošlicu poželio vlasnik, Mladen Tomić, a ministar Anton Kliman je nakon potpisivanja ugovora istaknuo: „Hrvatski turizam ostvaruje odlične rezultate, a kroz ovaj program želimo postaviti temelje za nastavak rasta i približiti nas ulasku među 20 konkurentnih svjetskih odredišta, jer današnji gosti traže raznoliku i kvalitetnu ponudu, a upravo kroz ove mjere stvaraju se ponude u skladu sa svjetskim turističkim trendovima“.

HotelSplit-MinistarKliman-2

Nakon formalnog dijela događanja i potpisivanja ugovora, ministar je obišao prostore hotela Split i njegovu ponudu, a potom je svoje utiske upisao i u Knjigu gostiju.

HotelSplit-MinistarKliman-5