Pričigin – festival pripovijedanja

Pričigin – festival pripovijedanja

Možete li zamisliti bolji početak proljeća od otvaranja festivala pričanja priča? Ove godine od 21. do 25.03. ponovno ćemo se družiti na Pričiginu uz puno dobrih priča.

Udruga Pričigin od 2006. organizira Festival pričanja priča Pričigin na tragu sasvim suvremenih svjetskih, a posebno europskih trendova, da se u Splitu (i Hrvatskoj) aktivira postojeća kritična masa ljudi, prije svega istaknuti pojedinci među piscima, kazališnim djelatnicima, obrazovnim radnicima, izdavačima, bibliotekarima, kao i predstavnici drugih profesija (npr. političari, menadžeri, ekonomisti, pravnici) koji bi mogli pridonijeti da se suvremenost umjetničkog djelovanja u njemu još jednom potvrdi.

Pričigin je danas jedna od najmasovnije posjećenih priredbi u kulturalnom kalendaru Splita, događa se već devetu godinu zaredom na početku proljeća, pazeći da u svojem petodnevnom trajanju obavezno obuhvati i 20. ožujka, koji nije samo posljednji dan zime, nego i – Svjetski dan pripovijedanja. Izvorno utemeljen na zamisli da poznati pisci, i hrvatski i strani, pripovijedaju živoj publici svoje još neobjavljene priče, one što ih tek pišu u svojoj osami.

Pričigin se od svojeg početka pridružio obilježavanju tog dana, a to što smo ga ove godine “promašili” za jedan dan, nimalo nas ne priječi u slavljenju pričanja i slušanja.

Bacite pogled na ovogodišnji program, oslobodite raspored krajem mjeseca i vidimo se na Pričiginu!