Top 5 izleta iz hotela Split

Top 5 izleta iz hotela Split

Hotel Split smješten je u Podstrani, simpatičnom turističkom mjestu na samom ulazu u grad Split, centar Dalmacije, po kojem je i ovaj jedinstveni boutique hotel dobio ime. Njegova lokacija u srcu Dalmacije čini hotel Split idealnim polažištem za brojne zanimljive izlete na kojima možete upoznati neke od najljepših prirodnih, povijesnih i kulturnih atrakcija Hrvatske. Upravo zato, u bogatu ponudu hotela uključena je i organizacija brojnih aktivnosti, tura i izleta kako biste uistinu doživjeli autentičnu Dalmaciju, a naše ljubazno osoblje vrlo rado će vam preporučiti najljepše atrakcije ili aktivnosti koje će na najbolji način udovoljiti vašim željama za aktivni odmor pun doživljaja i novih iskustava. U nastavku vam donosimo pet najatraktivniji izleta iz hotela Split, koji su primjereni za svaku dob, ne zahtijevaju visoku fizičku spremu ili napore, a upoznat će vas s nekim od najljepših bisera Dalmacije i Hrvatske te pružiti avanturistički doživljaj.

Dalmacija a la carte
Ono što boutique hotel Split čini jedinstvenim jest a la carte pristup svakom gostu. Naša želja je razmaziti vas, pružiti vam udobnost doma i uslužiti svaku vašu želju i potrebu. Stoga se i u ponudi izleta hotela Split nalazi izlet pod nazivom Dalmacija a la carte – izleti po narudžbi usmjereni na dalmatinske povijesne i kulturne znamenitosti. U ovom programu možete odabrati između 5 različitih lokaliteta i atrakcija. Posjetite centar Splita i Dioklecijanovu palaču – znamenitosti pod zaštitom UNESCO-a, drevnu Salonu – 2000 godina staro naselje ilirskog plemena Delmati, tvrđavu Klis – jednu od najvećih i najbolje očuvanih srednjovjekovnih utvrda u Hrvatskoj koja je ujedno bila jedna od lokacija snimanja popularne televizijske serije „Igre prijestolja”, Trogir – jedan od najbolje očuvanih romaničko-gotičkih kompleksa u Europi pod zaštitom UNESCO-a ili odaberite posjetiti Kaštelanska sela – sačinjena od iznenađujućih primorskih dvoraca. Ova zanimljiva kulturno-povijesna tura završava obrokom, a moguće je birati između 4 različita autentična dalmatinska specijaliteta: janjetina na ražnju u planinama, degustacija školjki u dalmatinskom restoranu uz more, tradicionalni obrok u 700 godina starom i dalje operativnom vodenom mlinu na rijeci Žrnovnici ili degustacija vina u seoskoj vinariji uz svježe domaće delicije.

HotelSplit-DalmatiaAlaCarte

Nacionalni park Plitvička jezera
Plitvička jezera smatraju se jednim od najljepših prirodnih fenomena u svijetu i poznata su nadaleko. Stoga ni vi ne smijete propustiti priliku i posjetiti ovu prirodnu oazu ljepote. Bilo da ljetujete u hotelu Split ili ste ga posjetili u zimu, proljeće ili jesen, ovaj izlet morate odmah rezervirati. Plitvička jezera oduzimaju dah svojim zelenilom u ljeto, šarolikim bojama u jesen i proljeće, a oduševljavaju bjelinom zimi. Ovaj Nacionalni park čini šesnaest jezera povezanih s 92 slapa, koji se u kaskadnom nizu spajaju u slikoviti okoliš. Proglašena Nacionalnim parkom 1949. godine, Plitvička jezera su na popisu UNESCO-ove svjetske baštine od 1979. godine. Rijeka Korana stvara prekrasne slapove, jezera i špilje koje čine ovaj nacionalni park jedno m od najdragocjenijih prirodnih znamenitosti u Hrvatskoj. Stoga prilikom odmora u hotelu Split, jedan dan svakako odvojite kako biste posjetili Plitvička jezera.

HotelSplit-PlitviceLakes

Iskusite autentičnu Dalmaciju
Uz svu uzbudljivost hrvatske obale i morskih aktivnosti, njeno zaleđe često ostaje neistražena tajna. Dalmatinska sela savršena su kombinacija prekrasnih krajolika prepunih tragova povijesti i baštine, a samo ih nekolicina avanturista istinski doživi. Iskusite autentičnu Dalmaciju u ovom izletu u jedno od autohtonih dalmatinskih sela u kojem ćete moći uživati u pravoj povijesti, tradiciji i duhu prošlosti unutar zidova i u prirodnom okruženju ovog jedinstvenog naselja. Neka vaša nepca kušaju tradicionalna jela, delicije i vina. Doživite pravi dalmatinski duh u autentičnom dalmatinskom selu!

HotelSplit-AuthenticDalmatianExperience

Slapovi Krke & Šibenik
Još jedno od najljepših hrvatskih prirodnih bogatstava je Nacionalni park Krka i zato iz hotela Split možete organiziranim izletom posjetiti i tu prirodnu atrakciju. Ugodnom vožnjom kroz krško zaleđe šibenske rivijere stiže se do Skradina, mjesta gdje se rijeka Krka ulijeva u more, gdje ćete se ukrcati na brod koji će vas odvesti do Nacionalnog parka. Nakon ugodne vožnje brodom u prekrasnom prirodnom okruženju, moći ćete uživati u razgledavanju slikovitih slapova rijeke Krke koji se prelijevaju preko 17 prirodnih barijera, plivati ispod slapova i uživati u slikovitom pogledu. Nakon toga možete prošetati duž drvene staze do veličanstvenog Skradinskog Buka, slapa čija se zapanjujuća ljepota u cijelosti odražava kroz višegodišnju igru sunca i vode. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju, razgledavanje, fotografiranje i kupanje u ovom prekrasnom ambijentu. Na povratku izlet vodi u grad Šibenik – najstariji hrvatski grad na jadranskoj obali. Slapovi Krke & Šibenik, opuštajuć je i lijep izlet pogodan za sve uzraste, a kombinirana vožnja kopnenim i vodenim putevima čini ga još zanimljivijim!

HotelSplit-SlapoviKrke

Izleti na otoke
Već s jastuka u vašoj sobi u hotelu Split, pruža se neodoljiv pogled na prekrasne srednjedalmatinske otoke Šoltu, Brač, a iza Brača i Hvar. Otoci u blizini Splita pružaju zadivljujući krajolik za izlete brodom. U hotelu Split možete odabrati cjelodnevne privatne izlete gliserom na kojima je svaki detalj osmišljen za vaš čisti užitak. Dopustite da vas odvedemo na otok Hvar, koji iz godine u godinu dobiva titulu jednog od 10 najljepših otoka na svijetu, a Paklenski otoci koji ga okružuju skrivaju neke od najboljih i najneobičnijih restorana na Jadranu, kao i spektakularne plaže i stijene za ronjenje. Zlatni rat, plaža u blizini Bola na Braču, smatra se jednom od najljepših plaža na svijetu. Modra špilja na otoku Biševu samo je jedna od 3 špilje koje vam možemo pokazati. Plivanje i ronjenje u špiljama u kristalno čistom moru je jedno od najluđih iskustava koje nikada nećete zaboraviti. Također, možete posjetiti i otok Vis i njegov stari ribarski gradić Komižu, šarmantan otočni grad koji privlači umjetnike iz cijelog svijeta kao i jedinstvenu plažu Stiniva.

HotelSplit-izletHvar

Ovo su samo neki od izleta koje ne biste smjeli propustiti i samo neka od mjesta koje biste svakako trebali posjetiti, a u hotelu Split možete bukirati i brojne druge organizirane izlete, ture, outdoor aktivnosti, sportove ili morske aktivnosti. Tu je za svakoga po nešto, na vama je samo da odaberete i izrazite nam svoje želje!