TripAdvisor uvrstio Split na listu 5 „must see“ mjesta u Europi

TripAdvisor uvrstio Split na listu 5 „must see“ mjesta u Europi

„Znate sve o Parizu, Londonu, Berlinu i Pragu. No, diljem Europe postoji mnogo malenih gradova s predivnom kulturom, odličnom hranom i povijesno važnim mjestima, a bez velikih gužvi“, navodi TripAdvisor na početku teksta o pet gradova Europe za koje mnogi nisu čuli, a svakako bi ih trebalo posjetiti.

Hvalospjevi povijesnoj baštini, prirodi, hrani i vinu

„Izgrađen na ruševinama rimske palače na obali, Split je grad uvršten na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Prepun je restorana, vinskih barova i antičkih mjesta. Riječ je o najvećem gradu na Jadranskom moru. Istražite ga tijekom pješačke ture kroz Dioklecijanovu palaču izgrađenu između trećeg i četvrtog stoljeća, u kojoj je car Dioklecijan provodio dane nakon umirovljenja. Sada je to dom mnogih restorana i trgovina splitskog starog grada. Palača Judita jedan je od nekoliko hotela smještenih u starim gradskim zidinama.

U Wine & Cheese baru Paradox možete naučiti mnogo o hrvatskim lokalnim vinima, u odličnoj mediteranskoj hrani možete uživati u restoranu No Stress koji se nalazi u blizini glavnog gradskog trga. Želite li istražiti prirodne ljepote Splita, prošećite Marjanom, obližnjoj park-šumi koju nazivaju ‘plućima Splita’. Ohladite se kupanjem u čistom Jadranskom moru na plaži Bene. Ako ste avanturističkog duha, uživat ćete na raftingu na rijeci Cetini“, opisao je TripAdvisor.

Osim Splita, na popisu su se našli grad Mostar u BiH, francuski Annecy, Riga u Latviji te Riomaggiore u Italiji.